2016. december 17., szombat

WAMP - a második karácsonyi vásár - 2016.12.11


Az idei advent ezüstvasárnapján gondoltam egyet és ellátogattam a WAMP karácsonyi vásárra, melyre több mint 200 kiállító designer hozta el szebbnél-szebb portékáit.

A kilátogatók igazán magas minőségű, különleges ékszerek, kiegészítők, táskák közül válogathattak.



Kontur Fashion

Kontur Réka öltözéktervező iparművész a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen bőr szakán végzett. Finom kézműves technikával készíti egyedi élményt nyújtó bőr ruháit, táskáit, ékszereit és lakáskiegészítőit. Kísérletező, újító anyagmegmunkálás, izgalmas áttört, fűzött, rojtozott felületek jellemzik kollekcióit.

Kontur Fashion néven 2010-ben indította el saját márkáját. A Kontur Fashion showroom és műhely előzetes bejelentkezés alapján, exkluzív környezetben fogadja látogatóit. Itt lehetőség nyílik személyes konzultációra, egyedi megrendelésekre is. A sokéves tervezői tapasztalat segítségével megálmodhatja egyedi bőr táska és ékszer kollekcióját.

A Kontur Fashion termékek megvásárolhatók a minden hónapban megrendezésre kerülő WAMP-on (the hungarian design fair).


Fashion & style fényképe.


Sonnette

Sonnette darabok küldetése a klasszikus francia divat stílusjegyeinek, s miliőjének kifinomult, modern, városi megjelenítése.

A brand tervezője bőrrel, gondos kézi kidolgozással készít egyedi ékszereket, s egyéb kiegészítőket. A termékpalettát kisszériás kollekciók, s egyéni darabok jellemzik, megrendelésre is.

A Sonnette ékszereket megismerve, azok biztosan kedvenc darabjaiddá válnak majd, hiszen olyan könnyű, elegáns és rafinált darabokat fogalmaz meg Györgyi, amit öröm hordani; hiszen tudjátok,

- la vie est belle -


Fashion & style fényképe.


VigArt ékszerek - Vedd fel a fonalat
Vig Orsolya egyedi, saját tervezésű horgolt ékszerek készítésével foglalkozik, lassan három éve vigArt márkanév alatt. 

Muzeológusként fontosnak tartotta a hagyományőrzést, talán rejtett módon ezen indíttatásból is kezdet kísérletezni ezzel a kicsit feledésbe merülő technikával, új köntösbe bújtatva azt. Így már nemcsak hagyományőrzésről, hanem talán hagyomány-újításról is beszélhetünk, ha létezik ilyen szóösszetétel egyáltalán. :)

Alapvető motívum minden egyes terméke esetében a selyemcérnából horgolt gömb. A szivárvány minden színében pompázó bogyókhoz különféle minőségi alapanyagokat társítva születnek a változatosabbnál változatosabb darabok. Az ékszereket alkotó bogyók finom, visszafogott csillogása a minőségi selyemcérnának köszönhető.

Az idei évi tavaszi/nyári kollekció elengedhetetlen darabjai a bájos és bohókás bojtos nyakláncok illetve fülbevalók, azonban újdonságként megjelennek a csodaszép édesvízi kagylókkal kombinált, némiképp elegánsabb darabok is.


Fashion & style fényképe.



AME creation - Pálfalvi Emese tűzzománc ékszerei

Az egyedi, kézzel készített tűzzománc ékszerek merész színkombinációival és letisztult eleganciájával azonnal felkelti az érdeklődést. A hagyományos ötvöstechnika keveredik a mai formai megoldásokkal, aminek párosításából valami egészen új és csodás ékszekerek születnek.

Nagyon friss márkáról beszélhetünk, ugyanis az AME Créaton idén áprilisban alakult. A tervező, Pálfalvi Emese, 3 éve vágott bele a tűzzománc ékszerek készítésébe, de első kollekciója most tavasszal debütált.

„A célom annak a megmutatása, hogy a tűzzománcnak lehet létjogosultsága a mai divatban. Próbálom az ékszereimmel kicsit »leszedni« a tűzzománcról azt a kissé népművészeti jelleget, ami az emberek fejében erről az elmúlt évtizedekben kialakult. Ezen kívül fontos számomra, hogy térbelivé tudjam tenni az ékszereimet, ami a tűzzománcnál mint technikánál nem könnyű” – mondta Emese, az AME Création tervezője.

Fashion & style fényképe.


The Naan Design

A The Naan Design magyar kortárs design brand tervezője Litvin Natasa. A brand szem előtt tartja a művészi értékeket és intellektualitást.

A naan egy organikus és instant lelki táplálék, mely nélkülözhetetlen a mindennapok rohanó világában, fizikai formában ölt testet ruházaton és kiegészítőin keresztül.

Elsősorban az eleganciát és modernitást igénylő mai kortárs nagyvárosi nőknek készül, függetlenül korra és testalkatra. A kollekciók darabjai, kiegészítői kézzel készülnek, fókuszban a magas minőségű alapanyagokkal.

A brand alapfilozófiája, hogy minden Nő, kortól és testalkattól függetlenül álmokkal, célokkal, vágyakkal teli és ezekért képes tenni! Ezért minden kollekció egy-egy értéket képvisel, hogy mindenki megtalálhassa azt, mely leginkább közel áll hozzá!

Fashion & style fényképe.


Stef.co concrete jewelry 

2015-ben alakult a márka

Az eksztravagáns ékszerek anyaga beton. Gondolhatnánk, hogy a beton nehéz, de higyjétek el egyáltalán nem. Nagyon légies és könnyed viseletű ékszerek.

Fashion & style fényképe.

A márkát 2014-ben alapította, az eredetileg közgazdászként végzett Laura.

Az ékszerek nagy részét süthető gyurmából készíti, mely anyaggal már lassan 4 éve napi szinten ismerkedik/barátkozik.

Az ékszerek fém részei orvosi fémből vagy lehetőleg nikkel mentes szerelékekből készülnek.

A márkáról többet itt olvashattok.


Fashion & style fényképe.


Fibula

A FIBULA márkát 2012-ben, ketten alapították. Kránitz Orsolya és Nagy Dorottya. 2011-ben diplomáztak a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textil szakán. Már az egyetemi évek alatt együtt dolgoztak több pályázaton. Közös munkájuk rendszerint dobogós eredményeket hozott, valamint egy jól összeszokott tervezőpárost. Egyedi ruha megrendeléseket, esküvői ruhákat, formaruhákat és minden tervezési feladatot kihívásnak tekintenek. Első önálló kollekciójuk a 2013-as év tavasz-nyári szezonjára készült.

A fibula, latin szó, jelentése kapocs, összekötő. A FIBULA márka kapocs a tradicionális és kortárs design között, valamint a magyar és a világ tendenciák között. 

A fibula, már a bronzkortól divatos használati eszköz volt, amivel köpenyt vagy felsőruhát tűztek össze a vállon. Jellemzője, hogy díszítettsége, kidolgozása arányban állt viselőjének gazdagságával és a társadalmi hierarchiában betöltött rangjával. 

Az öltözködés kezdetektől több, mint funkcionális igény. A önkifejezés eszköze is egyben. Egykor a nemesi, vagyoni hovatartozás kifejezése volt fontos, napjainkban az egyéniség kifejezése került előtérbe. Szeretnénk, ha a FIBULA márkát viselők, a mi tervezői látásmódunkat kiegészítve, személyiségükkel további értékeket adnának az öltözékekhez.

Nánai Borbála 2005-ben alapította a márkát. Az ékszerek és kiegészítők különféle textilek felhasználásával kézzel készülnek

Fashion & style fényképe.


Silk&more - Több mint selyem

Hagyományos technika és modern design találkozása a légies selymen.

A selyem látszólag öntörvényű és kiszámíthatatlan, de éppen ezért olyan izgalmas anyag. Türelmet és kitartást igényel a vele való munka. Amint szétfut a festék a selymen, magába szívja azt. A művész csak terelgetheti a festéket. A végeredményt, ami a megszáradással szinte változtathatatlan, rá kell bízni a selyemre. Olyan formák, és árnyalatok alakulhatnak ki, amelyek a meglepetés erejével hatnak. A színek életre kelnek, mert a selyem fénye átragyogja.

Sokféle technikának ad teret ez a médium. Borody Krisztinához legközelebb az akvarelltechnika áll. Legtöbb munkáját a természet inspirálja. Figurális képei kontúr használatával készülnek. Folyamatosan kísérletezik, újabb és újabb utakat, lehetőségeket keres.

Krisztina a Képzőművészeti Szakközépiskola textil szakán Rónai Éva textilművész vezetésével különböző technikákat tanult, és így ismerte meg a batikot. Közel került hozzá ez a technika, különösen az, ahogy a fehér alapon szétfut a festék majd a textil magába szívja azt.

Tanári diplomát 1995-ben az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola angol, rajz szakán szerezett. 1992 óta dolgozik hernyóselyemre. 2005 óta rendszeresen mutatja be képeit a nagyközönségnek.

Fashion & style fényképe.


Zwana

Felszabadult játék a dimenziókkal, színekkel és matériákkal, nem szűnő kíváncsisággal és kísérletezési kedvvel. A természet lenyűgöző geometriája inspirál, az organikus mélyén rejtőző szabályosság, ami sokszor csak akkor látható, ha a legapróbb részletekre fókuszálunk, vagy a legtávolabbi nézőpontot választjuk. Modul szerkezetű tárgyaim, melyek elsősorban ékszerek és kiegészítők, analógiák ezekre a rejtett szépségekre. Geometrikus alakzatokból épülnek fel lineáris vagy terülő struktúrát alkotva, síkban vagy térbeli formára alakítva.

Gombold Újra! Divat a magyar 02. pályázat - öltözék kiegészítő kategória - WAMP különdíj


Fashion & style fényképe.


Vanda Ferencz ékszerek

Ferencz Vanda egyedi kialakítású ékszereire a részletgazdagság, finomság, a nagy felületeken megjelenő, karakteres geometria, különleges anyaghasználat jellemző. Kollekciói kis szériában, kézzel készülnek az általa kifejlesztett technológiák és anyagkísérletek alapján. Munkájára tehát a folyamatos kísérletezés, az anyagok és a formák tökéletesítése jellemző, aminek köszönhetően az egyes ékszerek folyamatos evolúción mennek keresztül. A gyors kollekcióváltások tempóját viszont nem veszi fel és az általa megalkotott ikonikus darabok mindig kaphatók, hiszen ékszerei időtlenek és hosszú távon is érvényesek maradnak. 

Fashion & style fényképe.


ZEMSE


Zentai Emese, azaz ZEMSE a márkanév alapítója.

Első számú alapanyaga az alumínium. Minden kollekció tervezésénél törekszik újabb anyaggal kísérletezni, majd az alumíniummal összehangolni, harmóniába hozni.

Emese olyan nőknek tervezi ékszereit, akik magukénak érzik a „kevesebb több” filozófiát, kedvelik az egyszerű letisztult vonalvezetéseket és a különleges anyaghasználattól sem riadnak vissza. Akik a hétköznapi, illetve az alkalmi szettjüket is szeretnék feldobni egy extravagáns, ugyanakkor mégis elegáns darabbal.
Kollekcióira jellemző a minimál stílus, a monokrómitás.

Fashion & style fényképe.


Folenta

Életem részét képezi, képezte a kreativitás. Megálmodott ékszereim sokszínűek, divatosak és egyediek! Igyekszem minden technikát megismerni de főként zsinórból készült ékszereimre összpontosítok.

Viselőik magabiztosságot, határozottságot, vidámságot sugároznak. Változatos színvilág, egyedi formák, tökéletes kivitelezés! Válaszd a hozzád illő ékszert és indítsd a napod Folenta Design Ékszerrel és a legnagyobb harmóniában önmagaddal!


Fashion & style fényképe.


Fanni's jewelry

Szűcs Fanni nemrég debütált ékszertervezőként.

Az ékszerek a budai Lucky Shepherd Store-ban elérhetőek számos más hazai tervező terméke mellett. A Brisa kollekció lágy, nőies és persze légies. Ahogy a neve is ígéri.

A Brisa név spanyolul szellőt jelent. Szűcs Fanni, a Fanni's jewelry tervezője épp spanyolországi nyaralását töltötte, amikor elkezdett foglalkozni az új kollekció gondolatával.

„Mindenképp valami egyszerű formavilágot szerettem volna, egy kis extrával, játékossággal – meséli. - Ragaszkodom a geometrikus formákhoz, ugyanakkor megfogott az a spanyol flamencós, kecses nőiesség is. Így született meg a Brisa nevet viselő kollekcióm. Brisa, azt jelenti spanyolul, szellő, valamint egy gyönyörű női név is. Lágy, nőies, légies ugyanakkor van benne valami abból a bizonyos spanyol temperamentumból is."

A kollekció ezüstből készül, a lágy vonalakat egy-egy apró zafírral díszített 'stift' töri meg. Fő eleme a BRISA fülbevaló, mely többféleképpen is hordható. Azoknak pedig, akik nem szeretik, ha egy ékszer túl feltűnő, ott a BRISA MINI sorozat. - by Marie Claire


Fashion & style fényképe.


madmé

A Madmé egy szójáték ami, a farncia madame szóból ered. Amikor megfogalmazódott a márka gondolata valami olyannal szerettünk volna foglalkozni, amiben még sok lehetőség van. Így jutottunk el a bőrig, mert arra gondoltunk, hogy az általunk megszokott kiegészítőkön túl még lehetne belőle rengeteg finom és szép dolgot kialakítani. A felhasznált színekkel szeretnék játékosságot és valami pluszt adni nemcsak a különleges alkalmakra, hanem a hétköznapokra is.
Minden darabunk egyedi és kézzel készült. Hiszünk benne, hogy az ékszer kiegészít, de nemcsak az öltözéket, hanem elsősorban a nőt, aki viseli azt.
A Madmét korosztálytól függetlenül ajánljuk mindenkinek, aki szeretne design darabokat viselni, valami olyat, amivel kifejezheti Önmagát. Reméljük, mindenki megtalálja a személyiségéhez legjobban illő Madmé darabot.

Fashion & style fényképe.


Ille-Olla

Az ille-olla magyar divatmárka a szolid vagányság híve. Ruhái az egyediség, az esztétika és a praktikusság jegyében születnek, amelyek egyedivé, különlegessé és színessé varázsolják viselőit a mindennapi életben.


Fashion & style fényképe.


juhasz dora

bőrből készült táskáit és kiegészítőit a szivárvány teljes árnyalatában álmodj és valósítva meg, ezzel kölcsönözve friss, újszerű játékosságot a daraboknak, melyekre öröm ránézni!

a MOME bőr szakán diplomázott, saját darabjai mellett színházi díszleteket és jelmezeket is tervez. Alkotói világát az élettel teli, friss formák és árnyalatok jellemzik leginkább, melyeket tradicionális és modern alapanyagok vegyítésével hangsúlyoz. Formáira a letisztult vonalak és a praktikus megoldások is jellemzőek, melyek bőr táskákban, tárcákban, tokokban, tárcákban öltenek formát.

Dóra kollekciója megtalálható a Lucky Shepherd Showroomban és a Stilshopban is!

Fashion & style fényképe.



Letisztultság, eredetiség és, frissesség némi vagánysággal fűszerezve. A 21. századi nő igényeihez szabott egyedi és kisszériás öltözékek, hétköznapi és alkalmi viseletek, bőrtáskák és különleges díszítésű bőrkesztyűk. Ez a Gabo Szerencses márka. 

Tervezője, Szerencsés Gabo a szakma rejtelmeit a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem mesterei és barcelonai tanárok segítségével mélyítette el. Főként női kollekciókkal jelentkezik, de egyedi felkéréseknek eleget téve folyamatosan tervez férfiak számára is. Kizárólag minőségi alapanyagokból dolgozik, előszerettel használ finoman kidolgozott bőrt. A ruhák szabásvonala rafinált, mégis időtálló, tervezőjük különös hangsúlyt fektet a variálhatóságra, a hordhatóságra és az izgalmas részletmegoldásokra. A Gabo Szerencsés azokhoz a nőkhöz szól, akik a hétköznapokon is szeretnek elegánsak lenni, szívesen hangsúlyozzák nőiségüket, s szívesen kerülik a sematikus megoldásokat.


Fashion & style fényképe.


Dragée

Kerámia gyöngyök
Fém medálok és gyöngyök
Bör és pamut zsinegek sok színben.
Gyöngyfüzéshez szükséges kiegészítök.
Díszdobozok,ékszertartók.

Pár évvel ezelőtt Görögországban rábukkantunk egy kis kerámiaboltra. Amikor a kezünkbe kerültek ezek a csodálatos, fantáziánkat elindító kerámia gyöngyök azonnal készítettünk néhány kreatív ékszert. Később a hobbiból formálódott egy ötlet és azt követte egy kis üzlet és műhely, ahol azóta több száz ékszer született.

A Dragée márka egy olyan kis manufaktúra ahová jó bejárni és többnyire azzal foglalkozni, amit szeretünk. Ebben a kreativitásban imádjuk a szépséget, egyszerűséget és azt a csipetnyi rafinériát, amit ékszereinkből kihozunk. Fontos lett számunkra, hogy folyamatosan fejlesszük termékeinket, szaktudásunkat és kapcsolatunkat a vásárlóinkkal. Sokan viselnek már bennünket és egyre többen látnak benne szépséget és kedvet az alkotáshoz.


Fashion & style fényképe.


Inventino ékszerek
Jakócs Zsanett az Inventino alapítója és tervezője. Az ékszerek megálmodásakor különös figyelmet fordít az egyedi formavilág tervezésén túl a kiváló minőségű bőrök választására. Az alkotás során jellemzően a számára fontos kérdésekre adott válaszait önti formába. A formavilág tervezése, az ékszer születése egy-egy Zsanettet foglalkoztató gondolat mélyebb körüljárása után veszi csak kezdetét. 

Az eddig elkészült kollekciók során a nőiség inspirálta, a nagybetűs Nővé válás. A korábbi kollekciók életre keltése során más és más aspektusból tekintett a Nőre. 

A Nature kollekció virágkölteményeiben a női törékenységet, lágyságot és kedvességet jelenítette meg. 
A Crystal kollekcióval az önfeledt, játékos Nő sugárzó ragyogását, a Basic darabjaival a természetes, visszafogottságot keltette életre. 
A Charlotte kollekció az ékszerek királynője. A Nő inspirálta, aki tisztában van saját értékeivel, akinek tartása van, aki maga az elegancia. A tervezés során e hármas volt rá inspiráló hatással. Az ékszerekkel egyetlen célja a Nő szépségének és különlegességének kiemelése, megkoronázása.


Fashion & style fényképe.



Theia Design
Minimál, modern és nagyon színes. A márka 2008-ban alakult.

A Geometric kollekció készítése 2012-ben kezdődött Berlinben, ahol a hazaköltözésig sikeresen szerepelt a helyi vásárokon.

Az ékszerek a mottónak megfelelően abszolút kézzel készülnek: a tervezéstől kezdve az utolsó mozzanatokig nagy odafigyeléssel, egyedileg készül minden darab.

A natúr alapanyag mellett - mint a fa - nagy hangsúlyt fektet a tervezőhölgy a hordhatóságra: kizárólag nikkelmentes, antiallergén alkatrészeket használ, hogy a fémallergiás vásárlók is bátran viselhessék a TheiaDesign ékszereket.


Fashion & style fényképe.




Bibe - Mikor a beton ékszerré válik


Fashion & style fényképe.

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése