2017. március 1., szerda

Divatbemutató a Berekai Art Stúdióban - 2017.03.01

„Az öltözködéssel mutatod be magad a világnak. Napjainkban, amikor minden találkozás oly rövid, a ruházkodás különösen fontos jelentőséggel bír. A divat a közös nyelv.”

(Miuccia Prada)




Divatbemutatóval egybekötött kiállításmegnyitót tartottak a Berekai Art Stúdióban január utolsó hétvégéjén.

A kiállítást Bus István, a Playboy Magazin főszerkesztője nyitotta meg.

A megnyitó után a First Aid 4 Souls koncert szólt Szük Norbert vetített festményeire.







A festménybemutatót pedig Pataki Marianna és Kaczúr Alexandra divattervezők látványos divatbemutatója követte.





Pataki Marianna kollekciói: 

Pataki Marianna divat stylist és tervező. 2015 tavaszán végzett a Forrai Magániskolában.
Saját divatmárkáját az iskola befejezése után hozta létre Marianna Pataki néven.

Elsősorban nők számára tervez ruhákat, illetve nyújt divat és stílustanácsadást.

Egyedi tervezésű és kivitelezésű, kis szériás vagy teljesen egyéni igényeket kielégítő ruhadarabokat készít, megőrizvén ezzel az exkluzivitást. Célközönsége az igényes, önmagára adó „nőies nő”, korosztálytól függetlenül.

Kollekciójának darabjai legtöbbször egyszerű, tiszta vonalvezetésűek. Az alapanyagok és a szabásvonalak egyaránt a nőiességet hangsúlyozzák az elegancia jegyében. Sokszor merítkezik a magyar népművészetből. Különösen az erdélyi motívumokat szereti, ezeket próbálja kicsit modernebb, stilizáltabb formában visszahozni egyes ruhadarabokon.















Kaczúr Alexandra kollekciói


Kaczúr Alexandra a budapesti Forrai Magániskolában végzett, mint divat és stílustervező. Már tanulmányai alatt is számos pályázaton részt vett, melyek során többször került be a döntősök közé. Ezek közül néhányat említve: Gellért a divat strandja fürdőruha pályázat, Marie Claire az év fiatal divattervezője, Femina White Caviar…Sok értékes tapasztalattal lett gazdagabb ezáltal, amiket jelenleg is tud hasznosítani tervezői munkája során. Már kisgyerekként is az volt a vágya, hogy tervezzen, alkosson valami maradandót és úgy érzi, hogy jó úton halad céljai elérésében.

Közel áll hozzá a magyar népművészet azon belül is a sujtásos zsinórdíszítések, vitézkötések, melyek megjelennek a ruháin, így felelevenítve a múlt egy darabját. Ezekkel közelebbről iskolai szakdolgozata témája kapcsán ismerkedett meg és azóta is ezen a vonalon folytatja munkáját. Szeretné, ha nemzetközileg is megismertethetné az emberekkel ezt a gazdag motívumvilágot, mely számára igazi értéket képvisel.

Emellett fontosnak tartja a megújulást ezért sok új technológát kipróbált már, mint például a lézer és vízvágást, textilnyomtatást. Ruhái szabásában egyszerre jelenik meg a modern stílus a klasszikus eleganciával.








Alexandra és Marianna jövőbeni tervei közt szerepel, hogy május környékén szeretnének elindítani egy szín- és stílustanácsadás szolgáltatást, ami kis 10-15 fős csoportokban történne.



Modellek: Karina Szolnoki Petra Dora Szick Dora Fehervari Fanni Huszár Viktória Kovács Orsolya Pásztor Judit Szabó
Smink: Nóra Szabó és Loretta Perjés
Haj: Amanda Domak Hair
A képeket Hadaghian István készítette. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése